В Обединеното кралство съпрузите Крауфурд случайно откриват истинска творба на пейзажиста

...
В Обединеното кралство съпрузите Крауфурд случайно откриват истинска творба на пейзажиста
Коментари Харесай

Двойка намери картина на стойност 2,5 млн. долара в стар замък СНИМКИ

В Обединеното кралство съпрузите Крауфурд инцидентно откриват същинска творба на пейзажиста Джон Констабъл в своя палат. Тази картина се прави оценка на 2,5 милиона $.  

Картината, която преди беше считана за фалшификат, в този момент може да помогне на изпадналия в неволя благородник да заплати сметките, откакто беше открита в крилото за посетители на 800-годишния палат на фамилията му, пише Daily Mail.

Експерти по антики считат, че са разкрили незнайна творба на световноизвестния пейзажист Джон Констабъл в замъка Крауфурдланд покрай Килмарнок, Ейршир.

Имението от 600 акра се ръководи от 28-ия лейрд Саймън Хюисън Крауфърд и брачната половинка му Адитя, които се надяват да го предадат на децата си. Заради непоносими оперативни разноски от над 112 хиляди $ годишно обаче британецът и брачната половинка му се притесняват, че ще би трябвало да продадат къщата.
 Съпрузите откриха остаряла картина Една картина може да помогне на изпаднал в неволя благородник да заплати сметките си Снимка: Pressteam Scotland
Откриването на картината на Констабъл, която в началото се смяташе за подправена, може да помогне на господин Крофърд да избегне продажбата на други фамилни активи, като картината евентуално коства сред 1 милион и 2,5 милиона $. Двойката взе участие в новото предаване на Channel 4 " Junkie Millionaires ", в което специалисти претърсват недвижими парцели в търсене на скрити съкровища, които могат да бъдат продадени.

Картината, изобразяваща мост над река, виси на стената на крилото за посетители на замъка от генерации. Когато Саймън Крофърд я занесъл на аукционна къща за оценка преди 10 години, се считало, че е менте на Констабъл.

Специалистът по антики Рони Арчър-Морган обаче видя картината и осъзна, че може да е достоверна, след което прекара шест месеца в изследване за ефирен сериал. Той стигна до извода, че съпрузите имат " злато " в ръцете си.
 Древен палат във Англия, палат, имение, 600 акра, палат Craufurdland, недвижими парцели, аристократично семейство Картината висеше на стената на крилото за посетители на замъка в продължение на доста генерации. Снимка: Daily Mail
В момента картината е подложена на правосъдна експертиза от специалист по изкуство Джон Констабъл, с цел да се удостовери достоверността й преди възможна продажба на търг. Първоначалната оценка откри, че картината е " безапелационна във връзка с грунд, цвят на грунд и обработка ".

„ Смешно е, тъй като съм виждал тази фотография не знам какъв брой пъти, само че в никакъв случай не съм й обръщал внимание. Потенциалът, който тя може да донесе за това, което желаеме да създадем с имението в бъдеще, няма да промени живота ни единствено за нас. Това е завещание, което се надявам да бъде излъчено от генерации и генерации “, сподели Крофърд.

По-нататъшното проучване на писмата, съхранявани в замъка, сподели, че картината е била закупена от семейство Крауфърд през 1918 година от Джон Постъл Хезелтайн, прочут колекционер, който има няколко шедьовъра на изкуството.

" Замъкът " на Констабъл се трансформира в една от най-скъпите картини на Англия, когато беше продадена на търг през юли 2012 година за £22,4 милиона. Художникът е роден в Източен Бергхолт (Съфолк) през юни 1776 година и умира през април 1837 година

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР